FB - PŘÍSPĚVEK  TONDY KAFKY

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fkafka.tonda%2Fposts% 

DISTANCUJI SE.

Byť nerad, musím se se stejnou odvahou jakou v sobě našla Hanka Strašáková udělat nyní svůj veřejný "coming out". Abych žil v pravdě.

Považuji to za jednu ze zásadních hodnot, které musí osoby, vstoupivší do veřejného prostoru nejen prezentovat, ale i vlastním příkladem zastávat.

Šel jsem 30.10.2022 na demonstraci MCH za naději proti strachu, za solidaritu proti egoismu, za rozum proti manipulacím - pod heslem zvládneme to.

Část demonstrace si přivlastnili sympatizanti a podporovatelé LGBT komunity a veřejně deklarovali prosadit svůj záměr "manželství pro všechny".

Považuji to za NEFÉR jednání, protože nikde, nikdo předem nedal informaci o čem všem tato demonstrace bude.

A i když, zcela samozřejmě, ODSUZUJI násilný čin vraždy dvou homosexuálních partnerů v Bratislavě, nemůžu se ztotožnit se způsobem, délkou a naléhavostí s jakou byla myšlenka uzákonit "manželství pro všechny", prezentována na občanské demonstraci se zcela jiným programem a záměrem! Považuji to za manýry placených politiků, kteří takto zneužívají své moci (MCH v tu chvíli mělo moc 100000 lidí na VN a televizní kamery), v zákulisí si připravují půdu pro prosazení svých osobních záměrů a ve vhodný okamžik si jej nechají "posvětit", aniž by lidi věděli o co se jedná. Což o to - to je politika. Ovšem demonstrace MCH je věc čistě občanská. V závěru přece bylo zcela jasně řečeno, že tato demonstrace nebyla ani proti vládě, ani na podporu vlády. Nebyla tedy ani na podporu LGBT komunity.

Tímto byla ZNEUŽITA řada lidí - možná se pletu, ale já sám osobně jsem se cítil jako rukojmí...

Možná jsem sám, nevím, ale žiju svůj osobní soukromý životní příběh jak nejlépe umím a to není věc veřejná.

Vážím si každého dobrého člověka bez ohledu na jeho sexuální orientaci. Nikoho nezesměšňuji, nad nikoho se nepovyšuji, nikoho nediskriminuji.

Jako konzervativní rebel považuji přírodní zákon nad zákon falešné lidské spravedlnosti mít dítě. Právo dítěte na to znát otce a matku je zcela jasně NAD "právo mít" dítě. Dítě není zboží, ale Boží.

Kdyby si každý, co něco chce vymyslel k tomu zákon, k čemu dobrému to bude?

S úctou a modlitbou "zachovej nám Pane zdravý rozum a statečné srdce"...


E-MAIL  - LUBOMÍR BOMBÍK

Zdravím Milion chvilek,

 rád bych Vám poděkoval za včerejší demonstraci, bylo to v pravý čas a hlavně - byla větší než ta „jejich“. Myslím, že se ještě nějakou dobu budeme na náměstích scházet.

 Zároveň mám ale jednu připomínku, výhradu. Podle mého názoru bylo příliš mnoho času věnováno problematice LGBT. Chvíli jako by to byla JINÁ DEMONSTRACE. A osobní život mluvčích také nepovažuji za vhodné téma pro náměstí.

Násilná smrt dvou mladých lidí a pronásledování menšin jsou nepochybně součástí tématu „proti strachu a nenávisti“, i spojení s vraždou Jána Kuciaka bylo správné a zejména na Slovensku naléhavé. Většina Čechů se ale naléhavě bojí jiných věcí:

 Strach z rozšíření války a její atomové eskalace, strach o demokracii, strach z inflace, z ceny energií, ze zimy, strach z budoucnosti světa obecně.

 Jistě, ten, koho se téma LGBT týká osobně, vidí věci jinak, ale organizátoři masových demonstrací by měli ctít co nejširší názorové řečiště a neupřednostňovat témata, která společnost rozdělují. Stačí se podívat na poslance křehké koaliční většiny. Všichni jistě odsoudí vraždy a netolerantnost k jakýmkoviv menšinám, ale některé požadavky LGBT komunity bude část poslanců vnímat jako „neomarxistické“.

 Důrazně upozorňuji na slova Vladimíra Bukovského, který už před cca 8 lety varoval před rozmýcháváním genderových konfliktů. Podle jeho názoru to může vést k horším následkům, než Hitlerovo „rasové téma“, protože sex se týká úplně všech. A dnes vidíme, že Bukovskij měl pravdu! Pro drtivou většinu lidí okrajové téma se násilím dere do popředí a dichotommicky rozděluje společnost. BUĎ jsi pro NEBO proti. Žádná další možnost. A extrémističtí „ochránci tradičních hodnot“ v Rusku, Číně, Íránu, ale i v USA, Evropě a dalších zemích už čekají na svou příležitost, aby ukázaly svou „morální sílu“ proti „prohnilému západu“ s jeho „padesáti pohlavími“. Na třetí světový konflikt je zaděláno.

 Nedopusťme to! Ukrajina si zaslouží rychlé vítězství a mír, ne rozdmýchávání konfliktu dle přání agresora!

 Přeji pěkný den a těším se na další demonstraci.

 Lubomír Bombík

www:bez-obalu.eu